Publikacje pracowników CEZAMAT PW nagrodzone w konkursie Best Paper PW!
Best Paper PW to konkurs na najlepsze artykuły naukowe opublikowane przez autorów z afiliacją Politechniki Warszawskiej.
Do konkursu Best Paper PW mogą być zgłaszane artykuły, które zostały opublikowane w czasopismach za 200 punktów z aktualnej listy MEiN. W bieżącej edycji oceniano artykuły opublikowane w 2022 roku przez pracowników i doktorantów. W rozstrzygniętym konkursie doceniono 82 publikacje, a wśród nich znalazły się dwa artykuły przygotowane przez naszych pracowników:
Hayder Maria, Trzaskowski Maciej, Ruzik Lena : Preliminary studies of the impact of food components on nutritional properties of nanoparticles, Food Chemistry, 2022, vol. 373, s.1-9, Numer artykułu: 131391. DOI:10.1016/j.foodchem.2021.131391
Drozd Marcin, Duszczyk Adrian, Ivanova Polina [i in.]: Interactions of proteins with metal-based nanoparticles from a point of view of analytical chemistry – Challenges and opportunities, Advances in Colloid and Interface Science, 2022, vol. 304, s.1-26, Numer artykułu: 102656. DOI:10.1016/j.cis.2022.102656
Więcej informacji o konkursie: https://badawcza.pw.edu.pl/Konkursy/Wyniki-konkursow/2023/Wyniki-konkursu-Best-Paper-2023